Denník N

Developer svoj nový vežiak na Račianskom mýte ukázal len na chvíľu

Vizualizácia - skupina Proxenta
Vizualizácia – skupina Proxenta

Vizualizácia novej administratívnej budovy v centre Bratislavy je zatiaľ ilustračná, hovorí majiteľ skupiny Proxenta Pavol Kožík. Zo svojho webu ju už stiahli. Dom v tvare vajíčka chcú mať hotový v roku 2017.

Stavba ako z 90. rokov, opakovali sa prvé internetové reakcie na vizualizáciu novej administratívnej budovy v širšom centre Bratislavy. Vežiak na Račianskom mýte na prvý pohľad nezapadal k okolitým budovám, výrazne ich prevyšoval a svojím architektonickým štýlom príliš nekorešpondoval ani s bytovým domom Nová Mýtna, ktorý je v susedstve.

Pár hodín po zverejnení investičná skupina Proxenta vizualizáciu z webu stiahla. „Vizualizácie, ktoré ste videli na internete, sú v tejto fáze ilustračné,“ vysvetľuje to pre Denník N majiteľ skupiny Pavol Kožík. Ide vraj len o prvé náčrty.

„Dôvodom pre voľbu sklenenej fasády je technické riešenie, ktoré je typické pre moderné zelené budovy s fotovoltaickou fasádou. Projekt predstavíme v jeho komplexnej a aj definitívnej vizuálnej podobe na tlačovej konferencii a následne aj prostredníctvom dostupných internetových kanálov v najbližších mesiacoch. Od tohto okamihu sme, samozrejme, otvorení názorom nielen odbornej, ale aj širokej verejnosti.“

Proxenta ráta s tým, že vežiak by mohli postaviť aj dokončiť do konca roka 2017. Projekt kúpili spolu so stavebným povolením na prelome roka od inej investorskej skupiny IPR, ktorá sa na malej parcele na Račianskom mýte chystala stavať už od roku 2008. Pozemok je však naďalej opustený.

Pôvodné plány rátali s tým, že budova bude mať 13 nadzemných podlaží a 138 podzemných parkovacích miest.

Vizualizácia pôvodného projektu. Zdroj - ATHE Studio
Vizualizácia pôvodného projektu. Zdroj – ATHE Studio

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie