Denník N

Matovič bol na svadbe so 150 hosťami bez rúška. Urobili sme maximum, tvrdí ženích Šipoš z OĽaNO

Svadba predsedu klubu OĽaNO Michala Šipoša. Foto - Facebook/U Hricka Restaurant
Svadba predsedu klubu OĽaNO Michala Šipoša. Foto – Facebook/U Hricka Restaurant

Premiér Igor Matovič bol vo štvrtok na svadbe predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša. V Hanušovciach nad Topľou sa oslavy zúčastnilo asi 150 hostí a takmer žiadny z nich nemal rúško.

Rodinné oslavy a svadby patria podľa epidemiológov k najrizikovejším podujatiam. „Opätovne odporúčame zvážiť organizovanie veľkých rodinných osláv a návštev, na ktorých sa zíde väčší počet ľudí, aj z rôznych oblastí Slovenska alebo zo zahraničia,“ varoval Úrad verejného zdravotníctva SR v polovici augusta, keď na Slovensku začal opäť stúpať počet pozitívnych testov na koronavírus.

Počas septembra na Slovensku pravdepodobne prebehne silná vlna svadieb – mnohé boli preložené na tento mesiac aj preto, že na jar sa počas koronakrízy a najprísnejších opatrení museli zrušiť a odložiť na neskôr. Pred svadbami varuje aj epidemiológ Martin Pavelka. „Oslavy a svadby boli od začiatku epidémie hlavnou hnacou silou šírenia epidémie vo viacerých krajinách, nočné kluby zase vo všetkých svetových veľkomestách,“ povedal v rozhovore.

Svadby sa zúčastnil aj minister financií Eduard Heger, vedúci úradu vlády Július Jakab a poslanec Jozef Pročko. Na svadbe bol i podpredseda Národnej rady za OĽaNO Gábor Grendel. Ako jeden z mála hostí mal počas fotografovania nasadené rúško.

Fotografie zo svadby, na ktorých sa premiér spolu s ďalšími straníckymi kolegami zabávajú bez rúšok, zverejnila v piatok popoludní reštaurácia U Hricka z Hanušoviec nad Topľou, kde sa svadba konala.

Šipoš: Dávali sme si pozor najmä na dovolenkárov

Poslanec Michal Šipoš tvrdí, že sa na svadbe

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    OĽaNO

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie