Denník N

Prokuratúra navrhla v kauze Kuciak nový dôkaz, súd môže štvrtkový rozsudok odložiť

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Prokuratúra získala novú analýzu dát z telefónu Aleny Zsuzsovej a navrhuje vrátiť celú kauzu späť do dokazovania.

To, že sa deje niečo nezvyčajné, je zrejmé minimálne od 4. augusta. Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová v ten deň podvečer náhle zrušila termín vyhlásenia rozsudku vo veci vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a Petra Molnára. Naplánované bolo na nasledujúci deň, teda na 5. august.

Takýto postup v takej dôležitej, rozsiahlej a náročnej kauze bol nečakaný. Sabová vysvetľovala, že tak urobila „z dôvodu nutnosti pokračovania v porade senátu o pripravovanom rozsudku“.

Nový termín

Čo sa v skutočnosti stalo, nie je zatiaľ známe. Spolu so Sabovou sú členmi senátu aj sudcovia Ivan Matel a Rastislav Stieranka.

Nový termín určila predsedníčka senátu na 3. september. Podľa informácií Denníka N však rozsudok nemusí byť vyhlásený ani tento štvrtok.

Dôvodom je nový návrh prokuratúry, aby bol do dokazovania zahrnutý ďalší dôkaz proti Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej. Obaja sú obžalovaní z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, s ktorým vykonávatelia zabili aj jeho priateľku Martinu Kušnírovú.

Úrad špeciálnej prokuratúry ho doručil súdu v pondelok. Dôkaz sa podľa informácií Denníka N týka mobilného telefónu Aleny Zsuzsovej. Súd teraz musí rozhodnúť, či prípad vráti do dokazovania alebo návrh prokuratúry odmietne a vyhlási rozsudok.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie