Denník N

Tour, 3. deň: Sagan zopakoval chybu, získal však uznanie fair-play za to, čomu sa vyhol

Ewan a vľavo Sagan. Foto - TASR/AP
Ewan a vľavo Sagan. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

aj keď Peter Sagan neodhadol špurt v protivetre a obsadil piate miesto, získal dostatok bodov, aby sa obliekol do zeleného dresu, a k tomu uznanie za fair-play.

Caleb Ewan predviedol v záverečných metroch nádherný slalom a Ineos Grenadiers to, ako chráni svojho lídra.

Smoliarom dňa je Anthony Perez, ktorý sa zrazil s vlastným tímovým vozidlom.


Peter Sagan od začiatku etapy robil všetko, ako mal. Na úvodných 160 km ho nebolo vidno, až zrazu vykukol spoza chrbta tímového kolegu Daniela Ossa, vyhral špurt pelotónu na šprintérskej prémii a pohodlne o šesť bodov stiahol náskok na Alexandra Kristoffa v súboji o zelený dres.

Aj na záverečný špurt v obci Sisteron prišiel s Ossom do čela 2,5 km pred cieľom – ani priskoro, ani prineskoro.

V protivetre začal špurt medzi prvými, čo sa však už o pár sekúnd ukázalo ako chyba – podobne ako v prvej etape, keď vyrazil príliš skoro a rovnako skončil piaty.

„Bol to bláznivý šprint. Zaútočil som príliš skoro, fúkal na mňa protivietor, a tak ma všetci predišli. Získal som však opäť zelený dres a to je dobrá správa. Tímoví kolegovia mi veľmi pomohli dostať sa do cieľa. Tento deň hodnotím pozitívne, nikto od nás sa nezranil,“ povedal Sagan.

Najprv ho predišiel Sam Bennett, potom si cestu medzi Saganom a bariérou našiel Caleb Ewan. Ten využil výhodu nízkej postavy a na posledných metroch prešpurtoval aj Bennetta.

A aj keď Sagan obsadil až piate miesto, vyslúžil si pochvalu za fair-play, a to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie