Denník N

Ako osemroční pripli na chladničku, že chcú byť najlepší na svete. Polášek: Nikto sa im nikdy nepriblíži

Bratia Mike a Bob Bryanovci. Foto - TASR/AP
Bratia Mike a Bob Bryanovci. Foto – TASR/AP

Nikto v histórii nemá toľko titulov ani nerozdal viac autogramov. Touto vetou vystihol Christopher Clarey z NY Times kariéru legendárnych špecialistov na tenisovú štvorhru Boba a Mika Bryanovcov.

Bryanovci vyhrali 119 turnajov na okruhu ATP vrátane 16 grandslamov. Druhí najlepší v histórii Todd Woodbridge a Mark Woodforde z Austrálie majú len 61 titulov, z toho desať grandslamov.

Okrem výkonov bolo veľmi dôležité aj ich správanie k fanúšikom a sponzorom. Tvrdo pracovali na tom, aby pomohli nielen sebe, ale celej štvorhre, ktorá ľudí zaujíma menej ako dvojhra. Dvojičky sa stali jej prvými hviezdami a ich oslavnú zrážku hrudníkmi pozná takmer každý športový fanúšik.

„Je neuveriteľné, čo spravili pre spopularizovanie štvorhry. Obzvlášť v ťažkých časoch po kríze v roku 2009 sa pričinili o to, že štvorhra krízu zvládla a dnes sa o ňu zaujíma toľko ľudí. Jej postavenie sa z roka na rok zlepšuje. Obrovská vďaka a obdiv za to patrí práve Bryanovcom,“ hovorí pre Denník N najlepší slovenský tenista Filip Polášek.

Najväčší dom videl v Trenčíne

Bryanovci sa mali s kariérou rozlúčiť v najbližších dvoch týždňoch na US Open. Keďže sa však turnaj koná bez divákov, stratilo to pre nich zmysel. Majú 42 rokov a tvrdia, že im dávno nejde o peniaze. Dohromady zarobili na turnajoch 32 miliónov dolárov pred zdanením. Ďalšie príjmy majú zo sponzorských zmlúv.

So svojimi rodinami si môžu užívať pekný „dôchodok“. Dvojičky žijú ďaleko od seba, na opačných koncoch USA – Mike v Kalifornii a Bob na Floride. Na Mika môžete naraziť aj v Trenčíne, pochádza totiž odtiaľ jeho slovenská manželka Nadia.

Pri prvej návšteve Trenčína na staršieho Bryana spravili veľký dojem domy slovenských hokejistov. „Nedalo sa prehliadnuť, že z Trenčína je veľa hokejových hviezd. Prechádzali sme totiž ulicou, kde sú obrovské domy a zaparkované autá Lamborghini. Nadia mi hneď vysvetlila, že tam bývajú všetci hokejisti. Najviac ma však zarazilo, aké lacné tu máte bývanie. Stál som v Trenčíne pred hádam najväčším domom, aký som v živote videl, a pýtal sa priateľky

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie