Denník N

US Open, 1. deň: Pozitívny bol až po treťom teste v bubline. Jeho kontakty nepustia ani do výťahu

Benoit Paire. Foto - TASR/AP
Benoit Paire. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

prvý deň US Open zvládli všetci hlavní favoriti, jediný Slovák Jozef Kovalík prehral. Okrem výkonov sa hovorilo o rúškach Naomi Osakovej a špeciálnych opatreniach pre jedenástich tenistov. Filip Polášek tvrdí, že úroveň turnaja bude vysoká.


Francúzsky tenista Benoit Paire mal v nedeľu pozitívny test na koronavírus v bubline, v ktorej sú tenisti izolovaní počas tenisového turnaja US Open. Pritom po príchode do bubliny mal prvé dva testy negatívne.

Organizátor USTA zisťoval, s ktorými ľuďmi bol Paire v kontakte. Tí sa museli písomne zaviazať, že budú dodržiavať prísnejšie opatrenia. Tenisti Alex de Minaur a Noah Rubin prezradili, že tento protokol podpísalo jedenásť hráčov.

Novinár Tumaini Carayol z Guardianu tvrdí, že podľa pôvodných pravidiel mali hráčov rovno vylúčiť, a pýta sa, ako je možné, že organizátori na tento scenár neboli pripravení.

K jedenástim Paireovým kontaktom patrí aj Kristina Mladenovicová. Francúzka po víťazstve nad Hailey Baptistovou v prvom kole porozprávala, aké obmedzenia pre ňu platia.

„Posledné dni boli pre mňa ako nočná mora. Mám dovolené len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Grandslamové turnaje

Tenis

US Open

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie