Denník N

Keď mu dovolili útočiť, zdolal všetkých šprintérov. Namiesto boja so Saganom robí domestika

Wout van Aert vyhráva piatu etapu. Foto - TASR/AP (Christophe Petit-Tesson)
Wout van Aert vyhráva piatu etapu. Foto – TASR/AP (Christophe Petit-Tesson)

Pred Tour de France sa o ňom hovorilo ako o možnom veľkom rivalovi Petra Sagana v boji o zelený dres. Wout Van Aert však tieto špekulácie odmietol už pred štartom.

„Chcem sa o zelený dres pokúsiť v budúcnosti, som stále mladý, ale teraz nie je mojím cieľom,“ uviedol podľa webu Cyclingnews.

Belgičan sa na Tour sústredí na pomoc svojim lídrom z tímu Jumbo-Visma v boji o celkové víťazstvo. V piatej etape však dostal možnosť ísť na seba a v šprinte nedal šancu žiadnemu zo svojich súperov vrátane Sagana.

„Mám svoje etapové víťazstvo a odteraz budem podporovať tím ešte tvrdšie,“ hovoril po etape pre Cyclingnews. Van Aert na Tour ukazuje, prečo je považovaný za najuniverzálnejšieho cyklistu súčasnosti.

Deň pred svojím šprintérskym víťazstvom v horskej etape ťahal skupinu najväčších favoritov do lyžiarskeho strediska Orcières-Merlette a výrazne pomohol svojmu lídrovi Primožovi Rogličovi k etapovému triumfu.

Van Aert je s výnimkou najťažších horských profilov schopný vyhrávať v akomkoľvek teréne. Ak by mal možnosť bojovať o zelený dres, v súčasnej forme by bol jedným z najväčších favoritov.

Akoby ho zaživa pochovávali 

Presne pred rokom pritom Van Aert hovoril o tom, že jeho kariéra bola v ohrození. Príčinou bol vážny pád na vlaňajšej Tour de France a následná zbabraná operácia.

Belgičan si v časovke doslova prepichol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie