Denník N

Ján Gordulič: Verím v Silné reči, verím našim komikom

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Los Angeles má Comedy Store, v New Yorku je Comedy Cellar a v Bratislave od tohto týždňa funguje Silné reči Comedy Club. Známe americké zábavné podniky majú dlhoročnú tradíciu, ale aj najznámejší slovenský stand-up už existuje od roku 2009. Stojí za ním komik a podnikateľ JÁN GORDULIČ. Nápad nasťahovať sa do vlastného priestoru dostal ešte pred koronou, teraz je zvedavý, ako to celé dopadne. Zatiaľ stavil na humor, aj vo voiceoveri, ktorý zaznie pred každým predstavením. Divákov v ňom prosí, aby mali nasadené rúška počas celej šou a dodržali ďalšie hygienické opatrenia, týmito záverečnými slovami: „Keď to budeme dodržiavať, možno nás nezavrú ako na jar, keď sme sa kvôli hnusobe odpálili na tri mesiace iba do onlinu. Robiť stand up online je ako ovoniavať pazuchu cez celofán. Je to v pohode, ale nie je to to pravé pazuchové.“

Pri nastupujúcej druhej vlne korony a obmedzení opatrení pre hromadné akcie vyzerá nápad otvoriť nový klub dosť odvážne. Ste taký optimista?

Práveže som veľmi skeptický a opatrný. Ale časť môjho ja, asi tak 30 percent, tajne dúfa, že to vystrelí a že sa nám to podarí. Že ľudia prídu, zvyknú si, budú chodiť. Keď sme v lete robili večer v Starej tržnici, bolo vypredané, aj to ma povzbudilo ísť do svojho priestoru. Máme dohodu o spolupráci s divadlom Malá scéna STU s programom na 15 večerov v sále s kapacitou 170 miest. A zobrali sme na seba aj kaviareň, kde je malé pódium s mikrofónom. Vystúpiť môže každý, kto si trúfne, a naši komici si tu budú testovať nový materiál. Divadlo má zmluvu so Slovenskou technickou univerzitou, tej patrí budova internátu, pod ktorým sa toto celé nachádza. Prenajali sme si aj niekoľko miestností ako kancelárie, v jednej z nich bude podcastové štúdio.

Pre mňa je to zároveň vstup do úplne nového biznisu – do gastra. Nikdy som to nerobil, našťastie mám veľmi dobrého kamaráta z podniku, kde chodím 22 rokov. Bolo pre mňa nové získavať povolenie od colného úradu na predaj spotrebiteľského balenia liehu! Našťastie sa takmer všetko dá vybaviť cez slovensko.sk a online formuláre. Je okolo toho veľa roboty a treba dodržať veľmi veľa nariadení. Odkedy robím reláciu Ťažký týždeň, povedal som si, že nemôžem všetkým nakladať a sám sa správať ako oni.

Pôsobíte skôr unavene než nadšene z nového začiatku.

Hej, teraz by som mal byť nahajpovaný, že otvárame novú sezónu Silných rečí a vo vlastnom priestore. Momentálne som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Divadlo a tanec

Rozhovory

Kultúra

Teraz najčítanejšie