Denník N

Belušou to nie je. Kmotrík neuviedol pravý dôvod prepustenia Kozáka, hovorí bývalý tréner Slovana Koník

Vladimír Koník v roku 2017. Foto - TASR/Jakub Kotian
Vladimír Koník v roku 2017. Foto – TASR/Jakub Kotian

Ivan Kmotrík st. kúpil Slovan Bratislava pred dvanástimi rokmi a odvtedy klub vymenil až sedemnásť trénerov. Jedným z nich je Vladimír Koník, ktorý v Slovane pracoval jeden rok. Väčšinu času bol šéftrénerom mládeže, ale tri týždne viedol aj A-tím ako zastupujúci tréner.

Koník dobre pozná prostredie v Slovane a tvrdí, že tréner Ján Kozák ml. skončil v klube z iného dôvodu, ako tvrdí Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu. Ten povedal, že dôvodom sú neuspokojivé výkony a poslednou kvapkou bol pohárový zápas s Belušou, ktorý Slovan vyhral 2:0.

V piatok večer verejnosť zaskočila správa o konci trénera Jána Kozáka mladšieho. Prekvapilo to aj vás?

Každému, kto pôsobil v tomto klube, je jasné, že takáto situácia nastať môže. Slovan je klub s najvyššími ambíciami a najlepšími podmienkami. Od trénera sa tam vždy očakáva nielen víťazstvo, ale aj dominantná hra, ktorá baví ľudí a plní tribúny. Nezainteresovaných ľudí tá správa musela zaskočiť, pretože Slovan mal dobré výsledky a Jano Kozák bol úspešný tréner. Mrzí ma, že jeho koniec nie je dobre odkomunikovaný. Nie je za ním totiž len neadekvátny výkon v pohárovom zápase v Beluši či iných súbojoch. Tento dôvod je smiešny. Je za tým aj čosi iné a ja si myslím, že verejnosť by to veľmi zaujímalo.

Z vašich zdrojov v klube poznáte skutočný dôvod Kozákovho konca?

Áno, ja ho poznám.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie