Denník N

Analytik Mikulič vysvetľuje Hapalov nevydarený experiment: Nemáme na to hráčov

Pavel Hapal počas zápasu Ligy národov v Izraeli. Foto - TASR/Jakub Kotian, koláž - N
Pavel Hapal počas zápasu Ligy národov v Izraeli. Foto – TASR/Jakub Kotian, koláž – N

V Izraeli boli podľa neho najlepší Rodák a Koscelník, najhorší Gyömbér.

Slovenskí futbalisti v pondelok večer remizovali v Izraeli 1:1 a opäť sa na to nedalo pozerať. Piatková bratislavská blamáž s Čechmi (1:3) ich pripravila o všetko sebavedomie a v Netanyii hrali podľa hesla: Kto nič neurobí, nič nepokazí.

Po góle Michala Ďuriša zo 14. minúty sa Slováci bez viacerých opôr v zostave rozhodli len brániť vedenie 1:0. Doplatili na to v nadstavenom čase, keď Izrael vyrovnal gólom Elmkiesa. Bol zaslúžený, veď domáci častejšie držali loptu (61:39 percent), mali viac striel na bránu (6:3) aj mimo brány (14:3).

Po dvoch zo šiestich zápasov sú s jedným bodom na poslednom mieste štvorčlennej tabuľky. Najbližšie hrajú v októbri semifinále baráže o postup na Euro doma proti Írsku.

„Tieto dva zápasy mali byť generálkou na tento zápas. My sme sa naň však vôbec nepripravili a ešte nám aj kleslo sebavedomie,“ hovorí futbalový analytik, tréner a metodik Martin Mikulič, ktorý pre Denník N zhodnotil pondelňajší výkon Slovákov a vybral dvoch najlepších aj najhoršieho hráča. Zároveň vysvetlil, prečo taktika trénera Pavla Hapala pri piatkovej prehre 1:3 s Českom nedávala veľký zmysel.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga národov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie