Denník N

Predsedníčka senátu preverí Kotlebovu ospravedlnenku. Hrozí mu pokuta aj predvedenie na súd

Marian Kotleba. Foto - tasr
Marian Kotleba. Foto – tasr

Marian Kotleba nemohol prísť na súd. Je v karanténe, pretože sa vrátil z rizikovej krajiny. Ak by si cestu naplánoval lepšie, mohol stihnúť aj súd. Obvinenia z obštrukcií odmieta.

Namiesto pojednávacej siene sedí doma. Marian Kotleba je v karanténe, a preto musela predsedníčka senátu špecializovaného súdu Ružena Sabová opäť raz odročiť pojednávanie v kauze šekov na 1488 eur. Kotleba je jediným obžalovaným a nesúhlasil, aby sa konalo v jeho neprítomnosti.

Z priebehu súdneho procesu je pritom zrejmé, že speje ku koncu. Kotlebovi hrozí až osemročný trest.

V karanténe sa Kotleba neocitol náhodou, napríklad po stretnutí s pozitívne testovaným na koronavírus. Je v nej, pretože sa len v piatok vrátil z dovolenky v Čiernej Hore, ktorá sa na zoznam rizikových krajín dostala ešte 2. júla. Karanténe sa teda mohol predseda ĽSNS, ktorý koronavírus neuznáva a jeho poslanci odmietajú nosiť rúško, vyhnúť. Stačilo necestovať do rizikovej krajiny.

Ak si už nechcel nechať dovolenku v Čiernej Hore ujsť, mohol si ju naplánovať tak, aby pojednávanie aj s pobytom v karanténe stihol. O termíne, kedy ho čaká súd, vie od začiatku augusta.

Kotlebovi môže hroziť pokuta aj predvedenie

Denník N sa preto opýtal predsedníčky senátu, či pri odročovaní neuvažovala aj o účelovosti Kotlebovej ospravedlnenky. Sabová

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie