Denník N

Tour, 13. deň: Má Roglič žiabre? pýtal sa novinár. Bernal nechápe, ako môže byť taký dobrý

Primož Roglič útočí. Foto - TASR/AP (Benoit Tessier)
Primož Roglič útočí. Foto – TASR/AP (Benoit Tessier)

Dobrý deň,

v 13. etape sme videli, ako Daniel Felipe Martínez v závere zdolal dvojicu tímových kolegov Petra Sagana a vyhral svoju prvú etapu na Tour v kariére.

Primož Roglič potvrdil svoju pozíciu lídra celkového poradia a vlaňajší víťaz Egan Bernal zažil frustrujúci deň.

Líder bodovacej súťaže Sam Bennett prišiel do cieľa ako posledný na hrane totálneho vyčerpania, ale časový limit stihol s prehľadom.

Každý večer vám prinášame súhrn diania na Tour de France a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Cyklistickí fanúšikovia si z neho robia žarty pre jeho nezameniteľné pohyby hlavou, ktorou pri najväčšej záťaži kýva zo strany na stranu.

Maximilian Schachmann na tohtoročnej Tour štartuje necelý mesiac po tom, čo si na pretekoch Okolo Lombardie zlomil kľúčnu kosť.

Spolujazdec Petra Sagana v závere 13. etapy zatínal zuby a zdalo sa, že by pre Boru mohol vybojovať prvé víťazstvo na tohtoročnej Tour.

Jeho jediný prenasledovateľ Daniel Felipe Martínez z tímu EF Pro Cycling si za sebou navyše viezol ďalšieho jazdca Bory Lennarda Kämnu.

Pred záverečnými dvomi kilometrami sa trojica spojila, ale Bora bola v zdanlivo jasnej pozícii na víťazstvo. Bol to súboj dvoch proti jednému a v takých sa väčšinou prejaví tímová prevaha.

V závere stúpania na vyhasnutú sopku Puy Mary sa však tešil Martínez a Saganovým spolujazdcom zostalo len druhé a tretie miesto.

Ako to mohli prehrať? Bora-Hansgrohe zažíva zatiaľ frustrujúcu Tour a bolo by ľahké povedať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie