Denník N

Ako básnici a hokejisti prichádzajú o ilúzie. A o živobytie

Protestné búchanie hokejkami proti prístupu štátu k slovenskému hokeju v čase pandémie počas zápasu 2. kola hokejového pohárového turnaja Kaufland SuperCup Tipsport ligy v A skupine medzi HC 07 Detva a HC ’05 iClinic Banská Bystrica v Detve 10. septembra 2020. Foto - TASR/Ján Krošlák
Protestné búchanie hokejkami proti prístupu štátu k slovenskému hokeju v čase pandémie počas zápasu 2. kola hokejového pohárového turnaja Kaufland SuperCup Tipsport ligy v A skupine medzi HC 07 Detva a HC ’05 iClinic Banská Bystrica v Detve 10. septembra 2020. Foto – TASR/Ján Krošlák

Autor je marketingový riaditeľ hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals.

Náš klub mal v najbližšej sezóne hrávať v rakúskej nadnárodnej lige (donedávna EBEL, po novom ICE Hockey League). Bola to pre nás všetkých veľká výzva, lebo hokejové kluby v Rakúsku majú troj- až päťnásobné rozpočty oproti tým slovenským – a aj oproti nášmu. Ale v prípravných zápasoch sme im boli viac ako dôstojným súperom, takže to vyzeralo nádejne.

Ale potom prišli korona-opatrenia… Neviem, koľko by chodilo na naše zápasy divákov, ale viem, že najnovšie opatrenia sú doslova likvidačné. Maximálne 100 ľudí v interiéroch v zelených okresoch a 50 ľudí v červených (čiže napríklad v celej Bratislave) nestačí v mnohých prípadoch ani na zorganizovanie hokejového zápasu. Oba tímy majú po 25 hráčov, plus tréneri, kustódi, rozhodcovia či ľadári. Skrátka nemožné. Game over.

Športovci na Slovensku pritom nie sú žiadni milionári, ako by si mohol niekto myslieť. Zarábajú presne tak ako ostatní ľudia – niektorí menej, ako je priemerná mzda, niektorí trochu viac. Len s jedným rozdielom:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Komentáre, Kultúra, Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie