Denník N

Matovič opäť zrušil Krajčího opatrenia. Zvýšil počty divákov pri športe aj kultúre

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Česko pribudlo medzi červené krajiny, študenti či pendleri dostali výnimky.

Dvakrát chcela pandemická komisia sprísniť opatrenia v boji s koronakrízou, dvakrát to premiér Igor Matovič (OĽaNO) zmenil a opatrenia zjemnil. Prvýkrát sa to stalo v polovici augusta, keď pandemická komisia pod vedením ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) chcela zaviesť, že do školy môžu nastúpiť len deti, ktoré neboli posledných 14 dní pred nástupom v zahraničí.

Premiér Matovič vtedy zasiahol a povedať, že takto rýchlo sa meniť pravidlá nemajú a posunul zaradenie dovolenkových destinácií medzi rizikové krajiny až v septembri.

Teraz sa to stalo opäť. Minister Krajčí po zasadnutí pandemickej komisie v piatok oznámil, že sa veľmi sprísňujú opatrenia na hromadné podujatia.

Od 1. októbra sa tak mali obmedziť hromadné podujatia – zelené okresy mali mať v exteriéri najviac 200 osôb, interiérové podujatia najviac sto osôb. Oranžové a červené okresy mali mať v exteriéri najviac sto osôb, interiérové podujatia najviac 50 osôb.

Po zverejnení týchto počtov divákov sa kultúrne a športové organizácie ozvali, že to pre nich môže byť likvidačné. Spísali aj otvorené listy, silná reakcia bola aj na sociálnych sieťach.

O veci mal v pondelok rokovať ústredný krízový štáb. Už pred

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Kultúra, Slovensko, Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie