Denník N

Dominika Cibulková: Paparazzi stáli pred pôrodnicou štyri dni

Dominika Cibulková. Foto N - Vladimír Šimíček
Dominika Cibulková. Foto N – Vladimír Šimíček

Dominika Cibulková v minulosti tvrdila, že sa k tenisu po tehotenstve určite nevráti. Momentálne už túto možnosť pripúšťa, hoci zatiaľ nie je aktuálna. V rozhovore pre Denník N vysvetľuje, prečo sa jej postoj zmenil, a otvorene hovorí aj o skúsenostiach s bulvárom a zvykaní si na materstvo.

Dočítate sa:

  • ako vyzerá život pod drobnohľadom bulváru;
  • ako Cibulková pristupuje k Instagramu, odkedy sa jej narodil syn;
  • čo jej chýba z predošlého života profesionálnej športovkyne;
  • čo podľa nej podceňujú ostatní slovenskí tenisti.

Pred tromi mesiacmi ste sa stali matkou. Ste teraz šťastnejšia ako po víťazstve na turnaji majsteriek v Singapure?

Nedá sa to porovnávať. Toto je úplne odlišné krásne obdobie a akoby iný druh šťastia. Singapur boli najsilnejšie momenty, aké som zažila na kurte, a narodenie Jakubka zas najsilnejšie momenty v súkromí. Neviem povedať, že jedno šťastie bolo lepšie ako druhé.

Doteraz sa všetko točilo okolo vás. Aj manžel či ďalší ľudia vo vašom okolí sa museli prispôsobovať vašej tenisovej kariére. Nemusí byť jednoduché zvyknúť si, že stredobodom je momentálne váš syn a všetko sa prispôsobuje jemu.

Zo začiatku to bol naozaj úplný šok. My športovci sme rozmaznaní v tom, že všetko sa prispôsobuje nášmu komfortu, aby sme mohli podať maximálny výkon. V tom som žila celý život, no zrazu sa prispôsobujem ja a v noci vstávam kvôli niekomu inému. V prvých týždňoch mi to prišlo veľmi ťažké. Aj sme sa s Jakubkom museli trošku zžiť. Po šestonedelí sa to zlepšilo. Upokojili sa mi hormóny a zvykli sme si na seba. V deväťdesiatich percentách prípadov už rozumiem, prečo plače a čo potrebuje. Nočné vstávanie aj ďalšie veci už pre mňa nie sú povinnosť ako na začiatku, ale skôr radosť. Nebola som z tých matiek, ktorým sa narodí dieťa a od prvého momentu hovoria, že je to najkrajší pocit na svete. Naozaj na to mohlo mať vplyv, že som bola individuálny športovec a od ôsmich rokov, odkedy som začala hrať tenis, bolo všetko o mne. Prispôsobovali sa mi rodičia aj starí rodičia. Všetci sa mi prispôsobovali, za čo však očakávali, že naplno odvediem svoju prácu na kurte.

Je niečo, čo vás na tehotenstve či materstve prekvapilo?

Na tehotenstve nie, to bola pohoda. Nebývalo mi zle, veľa som spala a takmer nič nerobila, preto aj kilá išli hore. Jednoducho som si to obdobie užívala. V materstve ma prekvapilo napríklad to, že mám toľko mlieka. Zrazu je to však celkovo úplne iný život, ktorý prináša mnoho menších prekvapení. Nemôžeme si dnes zmyslieť, že zajtra niekam odletíme, pretože je tu malý. Nejdeme na obed či večeru, kedy chceme. Životný štýl je odlišný, ale zvykli sme si naň a teším sa, ako to dobre zvládame a akú nám Jakubko robí radosť.

Bulvár o vás nepíše menej ako počas kariéry. Ste po narodení syna citlivejšia na svoje súkromie?

Som stotožnená s tým, že veci, ktoré si dám na Instagram, môžu byť použité v novinách. A väčšinou tam aj sú. Rátam s tým, preto si na sociálne siete dávam len veci, ktoré mi neprekážajú. Nemám problém ukázať ani Jakubka. Zo začiatku som sa trochu bála, či zverejniť fotografiu celej tváre s otvorenými očami, ale už nemám problém ani s tým. Neviem, či som citlivejšia na súkromie. Zatiaľ nič také hrozné v súvislosti s Jakubkom ani nenapísali.

Mali ste s bulvárom aj zlé skúsenosti?

Boli aj nepríjemné veci, ale som už na to taká zvyknutá, že väčšinou len mávnem rukou. Keď som rodila vo Viedni, paparazzi stáli pred pôrodnicou štyri dni bez prestávky. Aj som sa ich potom opýtala, či sa im to oplatilo. Povedali mi:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Rodina a vzťahy, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie