Denník N

Počas zatvorených škôl sa vôbec neučilo až 52-tisíc detí. Je to dvakrát viac, ako hovorili pesimistické odhady

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Analytici odporučili, aby štát urobil všetko pre zachovanie normálneho vyučovania. Zároveň sa však má pripraviť aj na opätovné zatváranie škol, počas ktorého musí viac myslieť na podporu učiteľov aj žiakov.

Keď sa začiatkom marca pre epidémiu koronavírusu zatvorili všetky školy a učitelia prešli na dištančné vzdelávanie, odborníci upozorňovali na to, aby školy nezabudli aj na žiakov z chudobných rodín. Sú to deti, ktoré nemajú prístup k internetu ani sociálne zázemie na to, aby spolu s rodičmi pracovali na školských úlohách.

Analytici Inštitútu vzdelávacej politiky pri ministerstve školstva v apríli odhadli, že na Slovensku môže byť asi 32-tisíc detí bez internetového pripojenia. Upozorňovali, že práve tieto deti môžu byť vylúčené zo vzdelania.

Po polroku sa však ukázalo, že skutočnosť bola oproti odhadu takmer dvojnásobná. Analytici podľa informácií od riaditeľov odhadujú, že až 52-tisíc žiakov základných a stredných škôl sa nezapájalo do dištančného vyučovania. Je to 7,5 percenta všetkých žiakov.

To znamená, že deti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Školstvo

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie