Denník N

Matovič potvrdil, že jeho manželka investovala do zmeniek Arcy. Nemá ich vyplatené, hovorí

Premiér Matovič. Foto - TASR
Premiér Matovič. Foto – TASR

Premiér vylúčil, že by jeho manželka mohla byť nejakým spôsobom zvýhodnená oproti iným veriteľom skupiny Arca.

Premiér Igor Matovič sa po štyroch dňoch vyjadril k informáciám týždenníka Plus 7 dní, podľa ktorého jeho manželka Pavlína vložila peniaze do skupiny Arca, ktorá sa po príchode pandémie ocitla v problémoch.

Podľa premiéra jeho manželka kúpila tri zmenky vo firme „Arca Investment“, každú v hodnote 200-tisíc. Firma s takýmto názvom v obchodnom registri nie je, premiér pravdepodobne myslel firmu „Arca Investments“, ktorá je materskou firmou skupiny.

Prvú zmenku kúpila jeho manželka pred rokom, zostávajúce dve tento rok už po vzniku Matovičovej vlády.

Zároveň vylúčil, že by jeho manželka mohla mať nejaké zvýhodnenie oproti iným veriteľom, ktorým aktuálne hrozí, že sa im značná časť financií nevráti.

„Manželka nemá ani jednu z týchto zmeniek vyplatenú. Rovnako ako aj ten najmenší veriteľ bude čakať na to, ako dopadne reštrukturalizácia,“ dodal Matovič.

Niekoľkodňové mlčanie

Matovič prvé dni po zverejnení článku Plus 7 dní hovoril, že nevie, čo robí jeho manželka so svojimi peniazmi. Už v minulosti informoval, že od roku 2006 majú zrušené bezpodielové spoluvlastníctvo.

„Čo si moja manželka urobí s riadne zdanenými peniazmi, mi je úplne jedno, je to jej slobodné rozhodnutie a vám to musí byť štyrikrát jedno,“ povedal krátko po publikovaní informácií.

Premiérovo niekoľkodňové mlčanie vyvolávalo otázky, či Pavlína Matovičová

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Slovensko

Teraz najčítanejšie