Denník N

Lasica chce ešte spievať Filipa aj Ursiny Ursinyho a stále žije aj hudba Mariána Vargu

Foto - Tomáš Benedikovič, Martina Šimkovičová, Michal Hrabovec
Foto – Tomáš Benedikovič, Martina Šimkovičová, Michal Hrabovec

Bolo to ako okno na chvíľu otvorené do iného sveta. Do obdobia spred marca 2020. Vlastne vzhľadom na koronu a jej nastupujúcu druhú vlnu to bolo skôr niečo ako sedieť v oku hurikánu, ktorý na chvíľu rotuje neškodne okolo.

Trikrát za necelý týždeň sa dali zažiť výborné koncerty, na ktorých bolo vidno, ako veľmi muzikantom aj publiku chýba živé hranie. Všetci si uvedomovali, že toto môžu byť nadlho zase posledné väčšie akcie, preto boli s mimoriadnym nasadením a sústredením na všetkých stranách vrátane organizátorov. Ten pocit, že napriek obmedzeným podmienkam je zase aspoň na chvíľu niečo možné, priniesol na všetkých týchto večeroch výnimočné momenty.

Spoločné mali, že vždy zneli pesničky tých najlepších autorov – Jara Filipa, Mariána Vargu a Deža Ursinyho – vo verziách čo najbližšie k duchu originálov.

Kontinuálny zájazd

V stredu ešte v rámci aktuálnych opatrení boli v Bratislavskom kraji povolené hromadné akcie vonku pre maximálne 100 ľudí. Organizátori koncertu na nádvorí starej radnice v Modre vyriešili po dohode s muzikantmi veľký divácky záujem pridaním podvečerného koncertu. S takzvaným „dvojákom“ súhlasil aj čerstvý osemdesiatnik Milan Lasica a ukázal sa v dobrej forme nielen ako hlavný spevák projektu Bolo nás jedenásť.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Foto N – Tomáš Benedikovič

Foto N – Tomáš Benedikovič

Aj na večernom predstavení, ktoré nasledovalo po minimálnej forme, výborne spieval a bavil seba samého aj všetkých okolo pohotovými komentármi.

Príklad za všetky – dialóg pred titulnou pesničkou:

Kaščák: „Keby sme raz hľadali hymnu, toto by mohol byť vhodný adept. Hlavne by sa mi páčilo, keby to spievali hokejisti.“
Lasica: „Bolo nás jedenásť? Snáď futbalisti. Vidieť, že ste fanúšik.“

S týmto projektom už hrali viackrát, ale vždy sa ich oplatí vidieť. Pretože pesničky Jara Filipa s textami Milana Lasicu sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie