Denník N

Tour, tri postrehy: Pogačar ukázal návod, ako zdolať tím, ktorý nerobí chyby

Peter Sagan a Primož Roglič v 21. etape minulého ročníka, v popredí Tadej Pogačar. Foto - TASR/AP
Peter Sagan a Primož Roglič v 21. etape minulého ročníka, v popredí Tadej Pogačar. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

ešte v sobotu ráno sme si mysleli, že aj táto Tour bude ako všetky ostatné za posledné roky. Len s tým rozdielom, že sa dominancia tímu Sky (potom Ineos a Ineos Grenadiers) prezlečie do dresov Jumbo-Visma. To by tu však nesmel byť Tadej Pogačar.

Pred štartom Tour sme tvrdili aj to, že Peter Sagan bude opäť jasným favoritom v boji o zelený dres. To by tu však nesmel byť Sam Bennett.

Vyzeralo to aj tak, že tím Sunweb bude bez Toma Dumoulina a Michaela Matthewsa len sivou myšou Tour. To by tu však nesmela byť jeho zábavná taktika.

Každý večer sme vám prinášali súhrn diania na Tour de France a posielali ho aj e-mailom vo forme newslettra.


1. Veľký slovinský súboj

Okamžite po skončení 20. etapy bolo jasné, že sme sledovali jeden z najlepších záverov Tour de France v histórii. Slovinec Tadej Pogačar v časovke prekvapujúco zmazal 57-sekundovú stratu na svojho krajana Primoža Rogliča a na poslednom možnom stúpaní rozhodol o svojom celkovom víťazstve.

Jeho tímoví kolegovia v cieli nechápavo sledovali, ako v úplnom závere stratili celú Tour de France. Tím Jumbo-Visma takmer tri týždne kontroloval vývoj pretekov a zdalo sa, že Roglič nemôže prísť o víťazstvo.

Napriek tomu sa to stalo a Primožovi Rogličovi nestačil ani bezchybný výkon. Schválne, spomínate si, že by v priebehu Tour urobil nejakú väčšiu chybu? Práve naopak, bol to Tadej Pogačar, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Peter Sagan

Súhrn Tour de France

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie