Denník N

„Neverím,“ reagoval na správu o Kočnerovej väzbe. Teraz otázky o svojom priateľovi nepočuje

Marian Kočner odišiel z Najvyššieho súdu s putami na rukách. Foto N – Tomáš Benedikovič
Marian Kočner odišiel z Najvyššieho súdu s putami na rukách. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bol jedným z troch ľudí, ktorým Marian Kočner cez Threemu napísal, že skončí vo väzbe. Podnikateľ Marián Sisák dnes pri otázkach o Kočnerovi mlčí.

„Berú ma do väzby,“ bola stručná správa Mariana Kočnera koncom júna pred dvomi rokmi priamo z Najvyššieho súdu. Cez Threemu písal trom blízkym osobám: milenke Miriam Hatinovej, volavke Alene Zsuzsovej a podnikateľovi Mariánovi Sisákovi, ktorý pôsobil najmä na východe krajiny.

„Neverím,“ odpovedal Sisák. „Bohužiaľ,“ odpísal mu Kočner, ale viac už nestihol. Skončil s putami na rukách. Odvtedy sa nedostal na slobodu.

Neprávoplatne bol odsúdený za falšovanie zmeniek a v procese objednávky vraždy novinára Ján Kuciaka ho špecializovaný súd oslobodil. Dnes na súd do Pezinka prišiel aj Sisák.

Obžalovaný je z pokusu o subvenčný podvod a poškodzovanie finančných záujmov Európskej únie. Podvodne chcel totiž získať dotáciu na pôdu vo vranovskom okrese, ktorú podľa prokurátora nevlastnil. Ak by svoj čin dokonal a Pôdohospodárska platobná agentúra by mu peniaze vyplatila, vznikla by jej škoda vyše 81-tisíc eur.

Obžalobu odmietol a tvrdí, že je nevinný.

Zoznámila ich Tománková Miková

Sisák

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie