Denník N

Michal Handzuš: Vítam, že NAKA prešetruje hokejky, aj mne sa zdá cena privysoká

Michal Handzuš. Foto - TASR/Martin Baumann
Michal Handzuš. Foto – TASR/Martin Baumann

„Slovenský hokej je rozdelený a každý to vidí,“ tvrdí člen výkonného výboru Michal Handzuš.

Utorňajší zásah NAKA v sídle Slovenského zväzu ľadového hokeja pre kauzu predražených hokejok priniesol ďalšie delenie.

Päť z deviatich členov výkonného výboru žiadalo zvolanie mimoriadneho kongresu. Pod vyhlásenie sa podpísali Žigmund Pálffy, Ľudovít Jurínyi, Marcel Ozimák, Miroslav Lipovský a Ladislav Gross.

Michal Handzuš toto vyhlásenie nepodpísal. Rovnako sa zachovali Martin Kohút a Jozef Stümpel. Deviaty člen výkonného výboru je Šatan, na ktorého požiadavka smerovala.

Handzuš v rozhovore pre Denník N vysvetľuje, prečo konaniu päťčlennej skupiny vôbec nerozumie. Takisto hovorí, či v kauze hokejok môže byť niečo nekalé a čo je najväčší nedostatok Miroslava Šatana.

Stiahla skupina piatich členov výkonného výboru požiadavku na urýchlené zvolanie mimoriadneho kongresu?

Nezaregistroval som ani na Mirovej tlačovke informáciu, že by túto požiadavku stiahli. Miro Šatan povedal len to, že sme si to na výkonnom výbore vyrozprávali a že niektorých to možno aj mrzí. Nedával by som to do roviny, že to stiahli. Mali sme silnú debatu o tom, čo sa stalo. Každý môže mať iný názor, ale z môjho pohľadu nebolo šťastné a ani fér dať takéto vyhlásenie.

Ako presne posledné udalosti prebiehali?

V utorok večer bola NAKA na zväze. Piati členovia výkonného výboru dali hneď po pár hodinách mediálne vyhlásenie, hoci vedeli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie