Denník N

Toto je avantgarda toho, čo prichádza. Ľudia, čo neveria ničomu, iba sebe (udalosti týždňa)

Štrasser, Petková, Vašečka a Janček vyberajú udalosť, prešľap, citát aj báseň uplynulého týždňa.

Ján Štrasser, spisovateľ

(Permanentná) udalosť týždňa

Ficova a Pellegriniho vláda ukradla toľko a toľko miliárd, znie mantra Igora Matoviča, výška tých miliárd je pohyblivá, toť nedávno padlo číslo 30. Ani v najmenšom nemienim spochybňovať fakt, že za minulých vlád sa kradlo bagrom, ale pýtam sa: Ešte ako dlho chce reformná vláda realizovať reformy len konštatovaním faktu, že špajza je prázdna?!

Doparoma, tak nech sa o tých zlodejov a korupčníkov odhora až dole postarajú orgány činné v trestnom konaní a vy, vládna koalícia, robte niečo racionálne, aby sa tá špajza začala opäť plniť. Ste toho vôbec schopní? Podľa toho, že ste do Plavčanovej „sorbonny“ v Sládkovičove naliali 2,7 milióna eur, asi sotva! Takýmto spôsobom môžete zaručiť len to, že o tri a pol roka (a možno aj skôr) bude Pellefic späť!

Podcenená udalosť týždňa

S istou dávkou cynizmu môžem povedať, že aj keď v tejto dobe pandemickej patrím do rizikovej skupiny občanov, mám na háku, či kotleby nosia alebo nenosia na tvárach rúško – môj odstup od nich je minimálne 2 na 16-tu metrov. Ale hádam by ho predsa len mali nosiť – ak už nie z iných, tak aspoň z estetických dôvodov.

Pretiahnutie týždňa

Keď som pred dvoma týždňami v tejto rubrike naznačil, že Boris Kollár

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Komentáre

Teraz najčítanejšie