Denník N

Euroligy: Manchester United strelil gól po skončení zápasu

Foto - tasr/ap
Foto – tasr/ap

Dobrý deň,

na začiatku týždňa to vyzeralo, že poprednou správou bude Suárezov podvod na teste z taliančiny. A potom prestúpil k jednému z popredných barcelonských súperov za smiešnu sumu a Messi s Neymarom nepremeškali šancu kopnúť si do barcelonského vedenia. A potom Suárez v novom tíme debutoval a za 20 minút strelil dva góly a na jeden prihral…

Chelsea potrebovala minúť 247 miliónov eur, aby zistila, že je závislá od svojich odchovancov. Prvý zápas Thiaga Silvu sa zaradil medzi najhoršie debuty v histórii Premier League. Manchester United strelil víťazný gól po skončení zápasu (áno, je to možné). A vedeli ste, že Liverpool má samostatného trénera na vhadzovania?

Zlatan sa nakazil koronavírusom a neodpustil si patričný komentár. Ako hovorí Gary Lineker, vírusu prajeme veľa síl. Flick tento týždeň získal s Bayernom svoju štvrtú trofej a zároveň si pripísal štvrtú prehru (tento pomer sa bude snažiť zachovať). Schalke vyhodilo trénera už po dvoch kolách, ale zmení to niečo?

V tomto sumári nájdete všetky podstatné informácie z piatich najlepších európskych líg vrátane výroku týždňa, hrdinu týždňa, babráka týždňa, statusu týždňa a gólu týždňa. Môžete ho odoberať aj e-mailom.


Španielsko: Jeden hryzie, druhý kope. Dávajte si pozor na útok Atlética

Ak ste pochybovali o tom, či je 33-ročný Uruguajčan Luis Suárez jedným z najlepších útočníkov planéty, v nedeľu poobede vám to dokázal.

V prvom zápase za Atlético Madrid proti Granade začal len na lavičke, ale po sedemdesiatich minútach za stavu 3:0 ho kouč Diego Simeone poslal na trávnik. Do dvoch minút prihral na gól, v 85. minúte ďalší strelil a v nadstavenom čase skóroval druhýkrát.

„Ak ste Granada, prehrávate vonku s Atléticom 0:3 a bolesť hlavy vám robí pohyblivý João Félix, doslova posledná vec, ktorú chcete vidieť, je, že ako náhradník prichádza Luis Suárez, ktorého niekto vodil za nos,“ napísal na Twitter britský publicista Andy Brassell.

„Najlepšou Suárezovou odplatou za to, že ho ponížili a vyštvali, by bolo vyhrať s Atléticom La Ligu a spôsobiť tak ďalší domino efekt v Barcelone, ktorý by zrejme skončil Messiho odchodom,“ dodáva novinár Forbesu Tom Sanderson.

Suáreza nechcel nový holandský tréner Ronald Koeman. „Ja som akoby tým zlým chlapom v tomto príbehu, ale pravda je taká, že som mu prejavil rešpekt,“ bránil sa Holanďan pred médiami. Suárezovi vraj vysvetlil, že by zrejme nehral v základe. Plnohodnotná náhrada za Uruguajčana však zatiaľ na Camp Nou neprišla.

Suárez prišiel do Barcelony v lete 2014 krátko po tom, ako na MS v Brazílii uhryzol do ramena talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho. Prestup sa uskutočnil napriek tomu, že mu FIFA udelila štvormesačný dištanc. Vytvoril skvelú ofenzívnu trojicu s Messim a Neymarom, hneď v prvej sezóne vyhrali La Ligu aj Ligu majstrov.

Prezident Barcelony Josep María Bartomeu aj preto Suáreza chválil. „Toto je špeciálny deň; odchádza klubová legenda, ktorá má na konte 13 trofejí a je tretím najlepším strelcom našej histórie (so 198 gólmi – pozn. red.),“ povedal.

Do Bartomeua sa však opäť pustil Messi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie