Denník N

Roland Garros, 1. deň: Nadal má problém. Hrá sa s loptami, ktoré by Evans nedal ani len požuť psovi

Rafael Nadal so svojím tímom musí prísť na to, ako zvládnuť parížske podmienky. TASR/AP
Rafael Nadal so svojím tímom musí prísť na to, ako zvládnuť parížske podmienky. TASR/AP

Dobrý deň,

slovenskí športovci hrali výborne na podujatí svetovej úrovne. Fanúšikovia by si to mali užiť, pretože v tomto roku nebolo veľa dní, keď sme mohli toto povedať.

V nedeľu počas prvého dňa Roland Garros zdolala Anna Karolína Schmiedlová bývalú svetovú jednotku Venus Williamsovú a Norbert Gombos štvrťfinalistu US Open Bornu Čoriča.

Takéto výsledky by boli veľmi dobré aj v ére Kučeru, Hrbatého, Hantuchovej či Cibulkovej. Počas aktuálnej krízy slovenského tenisu sú priam skvelé.

Dvanásťnásobný šampión Rafael Nadal označil podmienky na tohtoročnom Roland Garros za extrémne. Neprajú mu dva faktory, pre ktoré tenisový expert Mats Wilander považuje za najväčšieho favorita Novaka Djokoviča.

Andyho Murrayho čaká dlhé a ťažké premýšľanie.

Opäť sme videli v akcii hráča, ktorý má v päťsetových zápasoch lepšiu bilanciu ako veľká trojka.

V Paríži je chladno. Klobúky, slnko a minerálku nahradili bundy, opadané lístie a čaj.

Súhrn Roland Garros prinášame každé ráno počas trvania tohto grandslamového turnaja a posielame ho aj e-mailom.


Tráviť v Paríži koniec mája je radosť. Svieti slnko, a keď aj občas spŕchne, je to príjemný teplý dážď neskorej jari. Čas v meste si musí užívať takmer každý a zo všetkých najviac Španiel Rafael Nadal, ktorý v Paríži pravidelne dokazuje, že je najlepší antukový hráč histórie.

Tráviť v Paríži koniec septembra môže byť ťažké. Obzvlášť v roku 2020 v čase celosvetovej pandémie a špeciálne pre Nadala, pretože môže prísť o titul, ktorý mu v predošlých štrnástich rokoch nepatril len dvakrát.

To, že mu chýba slnko, na ktoré je odmalička zvyknutý z Malorky, nie je len sila zvyku. Sledovanie predpovede počasia je dôležitá súčasť prípravy nielen Nadala, ale aj Novaka Djokoviča. Keď je v Paríži chladno a sychravo, Srb má výhodu, pretože

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Roland Garros

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie