Denník N

Toto nie je čas na nerozvážnosti, frajerskú revoltu či šírenie bludov 

Moderátor RTVS nechcel z Kotlebu urobiť obeť, ale urobil z neho hrdinu.

Autor je publicista, v rokoch 2010 až 2012 bol poradcom Ivety Radičovej

Kým niektoré známe české osobnosti šíria svoje názory typu, že koronavírus nikoho neohrozuje, infikovaný herec Petr Čtvrtníček leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Napríklad Bára Basiková sa pred časom rozohnila, „nech už idú všetci, čo otravujú s koronavírusom a so šialenými správami o ňom, do prd…“. Lucie Bílá, ktorá sama prekonala ochorenie COVID-19, našťastie s ľahším priebehom, odkazuje, že je to len „blbá chrípka, ktorá sa dá prežiť“. Iste, prežiť sa dá. No dnes je už jasné, že nie v každom prípade.

Skupina Lucie, ktorá roky neskúšala pre spory medzi jej členmi, teraz vyhlasuje, že svoj koncert nezruší, lebo „nie je dôvod“. Klávesista kapely Michal Dvořák k hospitalizácii Petra Čtvrtníčka poznamenal, že mu je síce ľúto, čo sa hercovi prihodilo, no na JIS je v dôsledku chrípky každoročne veľa ľudí.

Exprezident Václav Klaus hovorí o „covidovej hystérii“ a napíše, že nie je tu „žiadna druhá vlna choroby“, ale „je to druhá vlna poplašných správ“.

Po podobné nerozvážnosti však nemusíme ísť ďaleko. Lebo keď lekár dietológ, ktorý si za roky mediálnych vystúpení vybudoval pomerne široké publikum a má nezanedbateľný verejný vplyv, zľahčuje situáciu či priebeh ochorenia COVID-19, je to rovnako nezodpovedné a prispieva to k ďalšiemu šíreniu dezinformácií.

Rovnako nezodpovedné je, keď v takejto vážnej situácii verejnoprávna televízia pozve do debaty fašistu a šíriteľa dezinformácií.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Marian Kotleba

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie