Denník N

OĽaNO obvinilo poslankyňu SaS, že sa pri interrupciách spriahla s opozíciou. Bude to riešiť koaličná rada

Foto - TASR
Foto – TASR

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO považuje za problém, že sa Jana Bittó Cigániková stretávala s Kotlebom, Ficom a Pellegrinim. Kotleba však priznal, že aj Šipoš bol za jeho poslancami.

Zo sprísňovania interrupcií v parlamente sa stal koaličný spor, ktorý bude riešiť koaličná rada ako podozrenie zo zásadného porušenia koaličnej zmluvy. Spor sa vyhrotil rozhodnutím poslancov SaS nehlasovať pri návrhu konzervatívnych poslancov koalície. Zvolili klasický model obštrukcie – v sále síce boli, vytiahli však kartičky zo svojich hlasovacích zariadení. Urobila to aj väčšina opozície, a tak parlament nebol v utorok večer ani v stredu ráno uznášaniaschopný.

Obštrukcia je obvyklý a štandardný postup pri hlasovaní. Časti koalície však teraz prekážalo to, že sa Jana Bittó Cigániková zo SaS stretla s poslancami opozície vrátane ĽSNS. Považujú to za porušenie koaličnej zmluvy.

Šipoš a Pčolinský hovoria o porušení dohody

„Vnímam to ako porušenie koaličnej zmluvy. Bude to riešiť koaličná rada,“ vyhlásil predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš. Spájanie sa SaS s Kotlebom, Ficom a Pellegrinim bolo podľa neho vidieť na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Interrupcie

Slovensko

Teraz najčítanejšie