Denník N

V sobotu pribudlo 818 infikovaných, premiér prosil ľudí, aby nasadili prísne pravidlá aj vo svojich rodinách (+ 3D mapa)

V Bardejove sa šíril vírus na svadbách a oslavách. Teraz zatvorili školy. Nákaza je vo viacerých zariadeniach sociálnych služieb.

Za sobotu pribudol rekordný počet infikovaných – 818 ľudí. Laboratóriá vyhodnotili 8 565 testov, pribudlo aj ďalšie úmrtie, celkovo tak následkom koronavírusu zomrelo 55 ľudí. Vyliečilo sa 35 ľudí.

Nový rekord podľa premiéra Igora Matoviča ukazuje, že rast ochorení nabral „mimoriadne prudkú dynamiku“.

„Ideme do veľmi ťažkých dní. Počty budú evidentne ešte výrazne stúpať a naše kapacity začnú škrípať. Napriek tomu verím, že túto skúšku ako spoločenstvo zodpovedných ľudí s vypätím všetkých síl zvládneme,“ napísal premiér.

Aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v TA3 upozornil, že situácia je omnoho vážnejšia ako na jar. „Blížime sa k naplneniu kapacít v nemocniciach,“ povedal podpredseda vlády Sulík.

V nemocniciach je momentálne 275 ľudí, 238 má potvrdený COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 13 ľudí. Na umelej pľúcnej ventilácii je 24 ľudí; za deň tak pribudli dvaja pacienti, ktorí potrebovali ventiláciu.

Aj napriek vážnej situácii minister Sulík hovorí, že pri rokovaní o núdzovom stave sa nehovorilo o tom, že by sa zatvárali predajne. Minister nebude ani za to, aby sa počas Sviatka všetkých svätých

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie