Denník N

Z rezervy premiéra odišli počas koronakrízy desaťtisíce na gobelíny či tanečné súťaže, priklepol ich ešte Pellegrini

Expremiéri Peter Pellegrini a Igor Matovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Expremiéri Peter Pellegrini a Igor Matovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Doplnené 19:10 – Súčasné vedenie úradu vlády vraví, že pridelené dotácie nevedeli zastaviť. Pellegrini tvrdí, že im v tom nič nebránilo, a obhajuje sa, že o dotáciách rozhodoval ešte pred pandémiou.

Mali by to byť peniaze určené na nečakané výdavky, akých bude práve teraz, v čase koronakrízy a druhej vlny pandémie, zrejme viac ako dosť.

No desaťtisíce eur z rezervy predsedu vlády aj tak v týchto dňoch odchádzajú na aktivity, ktoré s krízou nič spoločné nemajú.

Päťdesiattisíc eur na založenie gobelínovej manufaktúry a na výstavy výtvarníka Lukáša Brašeňa, dvadsaťtisíc eur na tanečnú súťaž pre deti a juniorov organizovanú tanečníkom Petrom Modrovským, päťtisíc eur na vydanie knižky bývalého štátneho tajomníka Vladimíra Palšu, tridsaťtisíc na zaplatenie prenájmov Jednoty dôchodcov Slovenska.

O týchto dotáciách rozhodol ešte pred voľbami predchádzajúci premiér Peter Pellegrini (vtedy Smer, dnes Hlas). Pre administráciu zmlúv, ktorá trvá aj niekoľko mesiacov, dotácie definitívne podpísali až teraz.

Ľudia od Pellegriniho nástupcu, premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), hovoria, že s dotáciami nesúhlasia, ale nemohli už nič robiť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Peter Pellegrini

Slovensko

Teraz najčítanejšie