Denník N

Arogantnej súperke pritlačila rebrá a vyhrala. Slovenka dosiahla veľký úspech v MMA

Monika Chochlíková pred debutom v MMA. Foto - Bellator MMA
Monika Chochlíková pred debutom v MMA. Foto – Bellator MMA

Stále mám odpor k bitiu na zemi, hovorí Monika Chochlíková po debute v MMA.

Od víťazstva Ľudovíta Kleina v UFC uplynulo len niekoľko dní a slovenské MMA dosiahlo ďalší výrazný výsledok. Monika Chochlíková pri svojom debute v organizácii Bellator MMA zvíťazila nad Francúzkou Jade Jorandovou.

Bellator je považovaný za druhú najlepšiu súťaž na svete a zo Slovákov tam v minulosti zápasil iba Attila Végh. Pre Chochlíkovú to bol vôbec prvý MMA zápas v živote, veľké úspechy doteraz získavala v takzvaných postojárskych disciplínach – kickboxe a thajskom boxe.

Hneď prvý zápas v MMA ste absolvovali v jednej z najlepších organizácií na svete. Ako si vás všimli?

Počas tohto roka som začala spolupracovať so španielskym manažérom Pedrom Faustinom, ktorý má veľmi dobré kontakty vo svetových organizáciách. Bellator zháňal súperku pre Jade Jorandovú a Pedro im navrhol mňa. Zaslal môj životopis a videá a Bellator súhlasil, ale potom sa to skomplikovalo.

Jade so mnou nechcela zápasiť v mojej váhe a začala špekulovať. Keď som napokon privolila na váhovú kategóriu do 48 kilogramov, celé to odriekla. Neviem, čo sa stalo potom, ale zrejme nenašli inú súperku, takže zápas sa napokon uskutočnil.

Koľko tréningov MMA ste pred zápasom absolvovali?

Dokopy dvadsať, z toho štyri boli nesystematické a iba som sa na nich zoznamovala s týmto športom. Zvyšných šestnásť som už absolvovala pod MMA trénerom Jakubom Müllerom z Česka. Tie už boli priamo zamerané na prípravu na zápas.

Po prvý raz ste sa pripravovali na najnižšiu ženskú váhovú kategóriu do 48 kilogramov. Ako ste to zvládali?

Bola som veľmi prekvapená, ako moje telo reagovalo.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie