Denník N

Azerbajdžan robil manévre zbraňami zo Slovenska, získal ich za tretej vlády Smeru

Modernizované raketomety RM-70 vo verzii Vampir, ktorú vyvinuli firmy českého zbrojára Strnada, sa objavili na videu z Azerbajdžanu tesne pred vypuknutím bojov. Foto - Mod.Gov.Az
Modernizované raketomety RM-70 vo verzii Vampir, ktorú vyvinuli firmy českého zbrojára Strnada, sa objavili na videu z Azerbajdžanu tesne pred vypuknutím bojov. Foto – Mod.Gov.Az

Je možné, že modernizované húfnice a raketomety od slovenskej firmy MSM nasadili aj do bojov o Náhorný Karabach.

Tesne pred tým, ako vypukli nové boje o Náhorný Karabach, sa na stránkach ministerstva obrany Azerbajdžanu objavilo video vojenských mechanizovaných jednotiek, ako sa pripravujú nacvičovať ostré streľby.

V konvoji azerbajdžanskej armády idú aj vozidlá, ktoré sú zaujímavé aj zo slovenského pohľadu. Na videu je možné vidieť modernizované húfnice Dana a modernizované raketomety RM-70 Vampir, s ktorými pred niekoľkými rokmi obchodovala slovenská firma MSM.

Video zverejnili v piatok 25. septembra 2020. O necelých 48 hodín sa v plnej silne obnovil zamrznutý konflikt medzi Azerbajdžanom a Arménskom.

Je možné, že húfnice a raketomety vyvezené zo Slovenska sú v súčasnosti nasadené proti Arménsku, s ktorým viacerí slovenskí politici navonok udržujú srdečné vzťahy.

Arméni po desiatich dňoch bojov hlásia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boj o Náhorný Karabach

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie