Denník N

Hádam aj Dežo bol rád

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

O prácu prišlo viac ľudí, ako dokopy pracuje vo Volkswagene, v U. S. Steele a na železnici, ale nikto nepanikári, lebo kultúra je stále len akási voľnočasová aktivita, bez ktorej sa dá prežiť. 

V Bratislave IV rekonštruujú električkovú trať. Nedávno som autom kľučkovala medzi zúženými pruhmi a predstavovala si obyvateľov sídliska Dlhé diely, Slávičieho údolia, Karlovky a Dúbravky, ako asi v pondelok cestujú do práce a do školy, keď nefunguje električka a zápchy sa ťahajú kilometre popri trati.

Bola sobota, ulice ľudoprázdne a na konci Dúbravky v parku na Fedákovej ulici sa konal malý festival – Spomienka na Deža Ursínyho, ktorý tam voľakedy býval. Bol to môj prvý a posledný živý koncert v tomto roku – aj keď festival v pravom slove zmysle to podujatie pripomínalo len zľahka. Organizátori ho zrušili, otvorili, zrušili a potom zasa obvolali všetkých účinkujúcich, zvukárov, hasičov, zdravotníkov, techniku, dodávateľov plotov a festival predsa len otvorili…  Stihli to v krátkej medzere medzi chaotickými zákazmi a uvoľneniami.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie