Denník N

Neschopnosť Barcelony a ManUtd, Özil zachraňuje maskota. Štyri prestupové príbehy

Foto - tasr/ap, twitter
Foto – tasr/ap, twitter

Uplynulé leto sa pre pandémiu koronavírusu šetrilo, to však neznamená, že v európskom futbale neprišlo k žiadnym prestupom.

Manchester United síce minul peniaze, ale nie na toho, koho chcel, a navyše kupoval v panike v posledných hodinách prestupového obdobia.

Míňal aj Arsenal, ktorý však chcel ušetriť na plate maskota Gunnersaurusa. Mesut Özil (ktorý dostáva 350-tisíc libier týždenne, aj keď nie je ani na súpiske) preto povedal, že jeho plat pokryje.

Prezident Barcelony spravil jednu veľkú chybu a víťazom leta je aj tak portugalský agent Jorge Mendes.

Gunnersaurus

Londýnsky Arsenal sa rozhodol míňať. V posledný deň prestupového okna (tento pondelok) dokončil nákup ghanského defenzívneho záložníka Thomasa Parteya z Atlética Madrid. Hoci sa Arsenal snažil rokovať, Atlético ho nechcelo predať za menej ako 50 miliónov eur – presne taká bola výstupná klauzula v jeho kontrakte.

Partey prichádza na post, s ktorým mal Arsenal dlhodobo problém. Typologicky sa zrejme hodí do systému manažéra Mikela Artetu, ktorý dokázal tím v priebehu necelého roka viditeľne zlepšiť.

Arteta navyše získal v posledných mesiacoch v Arsenale oveľa väčšie právomoci ako jeho predchodca Unai Emery. Po zmenách vo vedení klubu, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie