Denník N

Kočnerov Bisťo skončil. Prokurátora Paloviča zbavili pre kontakty s mafiánom funkcie

Bystrík Palovič. Foto N – Monika Tódová
Bystrík Palovič. Foto N – Monika Tódová

Disciplinárna komisia zbavila prokurátora Bystríka Paloviča funkcie prokurátora. Kontakty s Kočnerom a vynášanie informácií boli podľa komisie neprípustné. Voči rozhodnutiu sa odvolal.

Bratislavský prokurátor Bystrík Palovič je ďalším verejným činiteľom, ktorý sa kvôli Marianovi Kočnerovi tak spreneveril svojej funkcii, že v nej musel skončiť. V pondelok o tom, že ho zbavujú funkcie, rozhodla v Trenčíne disciplinárna komisia generálnej prokuratúry, ktorej predsedala Silvia Fabová.

Paloviča, tak ako aj bývalého námestníka generálnej prokuratúry Reného Vaneka, zničila Threema. Jeho správy s Kočnerom ukázali, že sa pravidelne stretávali, že mafiánovi vynášal informácie z prokuratúry a že sa Kočner prostredníctvom Paloviča pokúšal podplatiť aj iných prokurátorov.

Palovič Threemu ani stretávanie sa s Kočnerom nepoprel. Vymyslel si krkolomnú obhajobu. S Kočnerom sa stretával, aj si s ním písal, ale vraj len preto, lebo mal obavy z toho, že by ho mohli nadriadení zničiť. Komisii totiž hovoril, že Kočner mu na stretnutiach ukazoval správy s generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom (ešte z čias, keď bol bratislavským krajským prokurátorom) a s námestníkmi generálnej prokuratúry Petrom Šufliarskym a Reném Vanekom.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ladislav Bašternák

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie