Denník N

Poslanec Krošlák: Matovičovi som to vyčítal osobne, chcem byť pri formulovaní opatrení pre šport

Zľava: Karol Kučera, Ján Krošlák a Anton Siekel. Foto - tasr/Dano Veselský
Zľava: Karol Kučera, Ján Krošlák a Anton Siekel. Foto – tasr/Dano Veselský

Minulú stredu sa stretli športoví funkcionári so zástupcami štátu, aby sa rozprávali o súčasnej kríze športu spôsobenej pandémiou nového koronavírusu.

Po stretnutí sa uskutočnila tlačovka. Pred mikrofóny sa spontánne postavil človek, ktorý tam pôvodne nemal čo robiť.

„Volajte ma vtierka Castle,“ žartoval na úvod svojho výstupu Ján Krošlák, bývalý profesionálny tenista a poslanec NR SR za OĽaNO.

Novinárom aj funkcionárom vysvetlil, že žiadne akcie sa nemali rušiť – to len premiér Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas dva dni predtým povedali niečo iné, ako bolo dohodnuté.

„Je to tak, pán premiér to proste zle povedal. Čiže to ani nebolo tak, že potom v stredu zmenil rozhodnutie po nátlaku,“ povedal Krošlák v podcaste Seriózne o športe, novom formáte Denníka N.

Narážal na protest profesionálnych hokejistov pred úradom vlády, ktorý viedol aj hráč Slovana Bratislava Branislav Rapáč, jeden z moderátorov Seriózne o športe.

„Ja sa ani nedivím, že ste tak zareagovali, ale aj tak to bolo priskoro, lebo to nebolo konečné rozhodnutie na papieri…“ povedal Krošlák.

Na papier sa napokon v stredu dostalo, že ak sa prekročí počet športovcov a organizátorov, môže ich byť aj viac ako 50. Hrať sa však musí bez divákov.


Športové podcasty nájdete na: Apple Google Spotify Podbean RSSYoutube

Myslel si, že druhá vlna nepríde

Krošlák na tlačovej konferencii po stretnutí s funkcionármi prezentoval aj snahu, aby pri formulovaní opatrení bol on alebo jeden z poslancov OĽaNO, ktorí sa orientujú v športovom prostredí.

Akú spätnú väzbu na to dostal?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Seriózne o športe

Športové podcasty Denníka N

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie