Denník N

Írsky tréner ju radšej nekomentoval. Greguš však o svojej panenkovskej penalte porozprával

Ján Greguš (č. 6) sa teší s Marekom Rodákom, Denisom Vavrom a Jurajom Kuckom (vpravo). Foto - TASR/Michal Svítok
Ján Greguš (č. 6) sa teší s Marekom Rodákom, Denisom Vavrom a Jurajom Kuckom (vpravo). Foto – TASR/Michal Svítok

„Stále neviem, či zostávam,“ usmieval sa tréner Pavel Hapal na tlačovej konferencii.

Keďže fanúšikovia nemohli navštíviť semifinále baráže o postup na Euro proti Írsku, prišli aspoň k štadiónu. Tesne pred výkopom odpálili pyrotechniku, ktorá nad trávnikom vytvorila dymovú clonu.

Prvé sekundy zápasu hráči využili na pokľaknutie na vyjadrenie solidarity s hnutím Black Lives Matter. O pár sekúnd neskôr fanúšikovia za bránami spustili vulgárny pokrik na adresu premiéra Igora Matoviča, ktorý sa ozýval prázdnym Národným futbalovým štadiónom.

Okrem dvoch situácií, keď slovenský aj írsky hráč vykopli loptu z bránkovej čiary, to na dlhé desiatky minút bolo tým najzaujímavejším, čo sa stalo na štadióne, za ktorý Ivan Kmotrík zrejme nedostane štátne peniaze.

Opatrnosť hráčov na oboch stranách zodpovedala dôležitosti zápasu a hlavne faktu, že nenasledovala odveta – víťaz postúpil priamo do finále baráže.

Gól nepadol, hralo sa férovo a žlté karty rozhodca rozdával skôr za taktické fauly. O víťazovi rozhodli až pokutové kopy.

Greguš: Je to skôr o sebavedomí

Slováci ich vyhrali 4:2, a aj keď rozhodujúci premenil Lukáš Haraslín, najviac sa hovorilo o penalte Jána Greguša. „Nemám k nej čo povedať, gratulujem Slovensku k víťazstvu,“ povedal sklamaný tréner Írska Stephen Kenny.

Viac do reči však bolo samotnému Gregušovi. „To, že ju tak zahrám, som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbalové Euro

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie