Denník N

Tých, čo nenosia rúško, musíme napomenúť, hovorí herečka Éva Bandor, ktorá mala pozitívny test na koronavírus

Éva Bandor. Foto - archív É. B.
Éva Bandor. Foto – archív É. B.

Éva Bandor pôsobí aktuálne ako herečka na voľnej nohe. Koronavírusom sa nakazila pravdepodobne v Jókaiho divadle v Komárne, kde mali viac pozitívnych prípadov. Vôbec sa to nepodobá na chrípku a prináša to veľa nepríjemných prekvapení, hovorí.

Ako ste zistili, že máte koronavírus?

Mala som také príznaky, o ktorých som predtým čítala. Začalo sa to bolesťou hlavy a tela. S pľúcami som asi nemala problém, pretože dýchať som mohla úplne voľne. Bolel ma chrbát, rebrá a nohy a nevedela som vstať z postele. To boli prvé príznaky, následne prišla teplota, ktorá neprekročila 37,6 stupňa Celzia, ale kolísala, čo spôsobovalo slabosť. Mala som zimnicu a pociťovala som nevoľnosť. Zavolala som svojmu lekárovi, ktorý mi odporučil paralen. To mi pomohlo. Moja imunita bola asi silná, pretože na jeseň pijem vždy rôzne bylinkové čaje. Bývam často medzi ľuďmi, cestujem, skúšam v Budapešti a Komárne, medzi filmármi a podobne. Vždy som si dávala pozor na to, aby som mala pri sebe vitamín C a bylinkový čaj.

Iné príznaky ste nemali?

Po piatich dňoch liečenia doma v posteli, keď som sa začala cítiť lepšie, som stratila chuť a čuch. Tie sa mi ešte stále úplne nevrátili.

Po akom čase sa vám aspoň začali vracať zmysly?

Po viac ako týždni.

Vtedy ste už vedeli, že to je koronavírus?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko, Zdravie

    Teraz najčítanejšie