Denník N

Prekrížil Saganovi cestu, ale rozhodcovia ho nepotrestali. Démare kraľuje šprintom na Gire

Arnaud Démare víťazí v 7. etape Gira. Foto - TASR/AP
Arnaud Démare víťazí v 7. etape Gira. Foto – TASR/AP

V záverečnom šprinte 7. etapy sa zavesil na zadné koleso najrýchlejšieho šprintéra Arnauda Démara. Peter Sagan však na Francúza opäť nestačil a na Gire skončil tretí raz druhý.

Sagan po prekonaní cieľovej pásky adresoval Démarovi vyčítavé gesto, pretože ho nemal ako obísť. Slovenský cyklista dúfal, že okolo svojho súpera prejde po pravej strane, lenže Démare pri šprinte zmenil smer.

Sagan tentoraz nechcel riskovať ako na Tour, keď sa v 11. etape natlačil na Wouta van Aerta a rozhodcovia ho potrestali preradením na posledné miesto v pelotóne.

Rozhodcovská jury však výsledky 7. etapy Gira ponechala v platnosti a Arnaud Démare sa tešil zo svojho tretieho víťazstva na pretekoch.

„Svoj šprint som začal v správnej chvíli. Cítil som, že Peter Sagan je blízko. Som šťastný, že som dokázal vyhrať. Je to výnimočné,“ cituje Démara web pretekov.

Bol to chaos, hovorí Sagan

Na sociálnych sieťach sa hneď po šprinte začalo diskutovať o tom, či by Démare mal byť diskvalifikovaný. Francúz síce neurobil prudký manéver, ale pri šprinte sa presúval zľava a dostal sa až k pravej bariére.

Prečo teda výsledky zostali v platnosti? Novinár Daniel Ostanek z webu Cyclingnews na Twitteri upriamil pozornosť na pravidlá Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

Píše sa v nich nasledovné:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie