Denník N

Bratislava zabrzdila rýchly rast nákazy, je už na priemere Slovenska. Tá ešte môže prepuknúť, varujú experti (+ grafy)

V hlavnom meste je v prepočte na 10-tisíc obyvateľov situácia porovnateľná s priemerom Slovenska. Horšia situácia je v 32 okresoch.

Za utorok pribudlo v Bratislave 65 infikovaných. Predbehli ju okresy Dolný Kubín, Námestovo a Bardejov. Bratislava bola pritom dlho mestom, kde boli denné prírastky najvyššie na Slovensku, niektoré dni pribudlo až trojciferné číslo nových infikovaných.

Nejde len o utorok, viacero dní už Bratislava nevedie tabuľky denných nárastov. Ešte výraznejšie to vidieť, ak sa pozrieme na celkové počty nakazených prepočítané na 10-tisíc obyvateľov.

Z takýchto prepočtov vidieť, že kým do septembra bola situácia v Bratislave horšia ako v iných okresoch, od septembra sa to zmenilo. Výrazne počty infikovaných rastú v okresoch Tvrdošín a Námestovo, v posledných týždňoch vidieť rýchle zhoršenie v Bardejove; v Bratislave pri prepočte na počet obyvateľov rastú čísla omnoho pomalšie.

Aby sme lepšie videli, čo sa aktuálne deje, pozreli sme sa na výskyt koronavírusu v prepočte na 10-tisíc obyvateľov za 14 dní. Z tohto vidno, že situácia v hlavnom meste je dnes

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie