Denník N

Sulík: Zavretím reštaurácií spáchajú obrovské škody, Matovič si to neuvedomuje

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík hovorí, že nechce prilievať olej do sporu s premiérom. Vláde navrhne zrušenie vlakov zadarmo a bude pokračovať v boji za otvorené reštaurácie.

V nedeľu a v pondelok sme sledovali váš spor s premiérom. Predchádzalo mu niečo, čo verejnosť nevidela? Je to dlhodobejšie?

Nie, predchádzala tomu len snaha v tichosti sa dohodnúť, aby sme reštaurácie a ďalšie prevádzky riešili iným spôsobom ako ich celoplošne zavrieť.

Tú tichosť ste však porušili, keď ste to po krízovom štábe povedali novinárom.

Áno, to je pravda. Po tom, čo som vyčerpal všetky možnosti a nikam to neviedlo, som sa rozhodol to najprv oznámiť na krízovom štábe a následne medializovať, lebo je to pre mňa podstatná vec. Nebudem o tom mlčať.

Premiér v nedeľu tvrdil, že vy osobne môžete za smrť ľudí. Citujem: „Richard Sulík tým, čo dnes spáchal, trúfam si povedať, spôsobil smrť niekoľkých desiatok ľudí.“ Ako sa to počúva?

Tieto osobné útoky a invektívy ma mrzia, ale nebudem ich komentovať.

Premiér však hovoril pomerne nevídané veci, napríklad že ste spáchali sabotáž, že ste ako nepriateľ, čo im vybil zbrane a otrávil kone, hovoril o podrážaní kolien, o ranách odzadu. Kde je vaša hranica, keď to už budete komentovať, lebo to bude pre vás už za čiarou?

Nebudem komentovať žiadne osobné útoky ani invektívy a ani hypotetické otázky s nimi spojené.

Nemáte pocit, že sa Matovič takto vyjadruje, aby vás verejne ponížil?

Tieto osobné

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie