Denník N

Šesť a dosť

Áno, je to tak a treba to vykonať dôsledne. V tomto denníku to v utorok už jasne vyslovil/vymaľoval Shooty: trpaslíkov môže byť len šesť, siedmeho vyhnali. Treba doriešiť, či sa do zostavy ráta aj Snehulienka, ak áno, trpaslíkov môže byť len päť. Z internetu vieme, že ten istý problém má aj sedem statočných. Traja mušketieri sú v poriadku.

To však ani zďaleka nie je všetko. Od utorka 13. októbra Jánošíkova družina, áno, tá „dvanásti sokoli, sokolovia Tatier, akoby ich bola mala jedna mater“, môže zbíjať len v polovičnom profile. A Maruške, ktorú zlá macocha vyhnala v zime na jahody, už nemôže pomáhať dvanásť mesiačikov, ale iba šesť. Vraj sa budú striedať. Z Blízkeho východu sa k nám donieslo, že ak sa toto naše opatrenie dostane aj tam, príbeh Alibabu a štyridsiatich lúpežníkov je vážne ohrozený.

Už len stručne: všetky symfonické a komorné orchestre sa zredukujú na sextetá, futbalové jedenástky na futbalové šestky, osemveslice na šesťveslice. Pieseň Jara Filipa a Milana Lasicu Bolo nás jedenásť sa zmení na variant Bolo nás šesť, detektívka Agathy Christie Desať malých černoškov na Šesť malých černoškov. Od 15. októbra bude mať rok šesť mesiacov, týždeň šesť dní, deň šesť hodín, hodina šesť minút, minúta šesť sekúnd. Štyri týždne v mesiaci ostávajú bez zmeny.

To najdôležitejšie na koniec:

Od utorka 13. októbra sa na šesť obmedzí aj desatoro Božích prikázaní. Na našej politickej scéne sa práve začal drsný boj o to, ktoré prikázanie má ostať a ktoré sa má rozhodne vynechať. Boris Kollár navrhuje vypustiť Nezosmilníš, Robert Fico Nepokradneš, Marian Kotleba Nezabiješ a Igor Matovič Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu. Super! Keď si každý presadí zrušenie svojho prikázania, ostane ich akurát šesť! Čaká sa už len na vyjadrenie Konferencie biskupov Slovenska.

Ak by sa šestková redukcia uplatnila aj na Národnú radu SR a vládu SR, možno by to so Slovenskom nemuselo dopadnúť úplne zle.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie