Denník N

Ako má vyzerať pilotné testovanie na Orave a v Bardejove: začne sa v piatok ráno, čakajú 180-tisíc ľudí, seniori chodiť nemajú

Upozorňovali sme, že v piatok majú byť ľudia ešte v práci, ale rozkaz je rozkaz, hovoria na Orave.

Mapa: Orava a Bardejov sú stále najviac zasiahnuté

Orava a okres Bardejov ukážu, ako je štát pripravený na rýchle plošné testovanie Slovenska. V okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov sa veľké testovanie začne už v piatok o 8.00 a potrvá do nedeľného večera.

Na odberné miesto na Orave sa už hlási aj premiér Igor Matovič, hovorí, že v jednej z odberných miestností bude pracovať ako administratívna sila.

„Postup testovania bude organizovaný v jednom smere a tak, aby testované osoby nestáli v tom istom priestore. V prípade, že to podmienky dovolia, bude testovanie realizované v exteriéri,“ tvrdí ministerstvo obrany.

Zároveň ministerstvo neodporúča, aby sa na testovaní na Orave a v Bardejove zúčastnili seniori nad 65 rokov, teda tí, ktorí sa zdržiavajú najmä v domácom prostredí.

Keď na vás testujú testovanie

Prednosta Okresného úradu v Dolnom Kubíne Pavol Ľorko vníma skutočnosť, že práve u nich si preveria funkčnosť systému aj s chybami, a uznáva, že podobné veľké operácie majú vždy aj pilotné projekty.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie