Denník N

Igor Matovič má pravdu, tlieskajme mu

Teraz je namieste vyzývať jeho koaličných partnerov presne tak, ako to oni robili v predchádzajúcom volebnom období. Dokedy budete kryť Matoviča?

Autor je predsedom Mosta-Híd

Igor Matovič má pravdu. Za všetko môžeme my občania. Doteraz sme mu dovolili všetko, tlieskali sme mu, páčil sa nám, prepáčili sme mu všetko. Na to, aby sme si vylievali zlosť, tu vždy boli haldy iných politikov. To, čo sme u Matoviča pokladali za plus, prípadne chybu, nad ktorou sme mávli rukou, u iných boli fatálne zlyhania.

Mám v čerstvej pamäti, ako pred sídlom Mosta-Híd v roku 2010 čakali novinári na príchod pani premiérky. Odrazu sa primotal chalan v apartných letných „plachťákoch“ a ružovom tričku a mediálne tímy sa okamžite rozbehli k nemu, očakávajúc odpoveď na otázku, kto mu ponúkol 20 miliónov eur za položenie vlády. Vtedy z dentálneho (aj z mentálneho) hľadiska s úsmevom sebe vlastným povedal, že žartoval. Pani premiérka prešla bez povšimnutia médií do budovy.

Pokračovalo to ďalej desať rokov. A my sme stále tlieskali. Tlieskali sme mu aj vtedy, keď vážené mediálne a politické osobnosti nalákal na svoju kandidátku a potom ich chcel posadiť na detektor lži. Alebo keď tajne nahral svojho kolegu, aby ho potopil. Bolo to proti všetkým normám správania, ale my sme si povedali, že účel svätí prostriedky. Tlieskali sme mu pri nadávkach všetkým politikom. Tlieskali sme mu, lebo je protikorupčný politik (sic!). A potlesk vyvrcholil až tak, že realitným klamstvom z výletu do Nice sme ho hneď posadili do premiérskeho kresla.

Matovič má pravdu. Za všetko môžeme my. On nezradil svojich voličov, ako to bolo vyčítané iným politikom. On so svojím „šarmom“ ruinuje morálku, slušnosť, takt, politickú korektnosť, vieru v zdravý rozum. To, že medzitým zrádza celú krajinu, je cena za jeho „genialitu“.

Teraz je namieste vyzývať jeho koaličných partnerov presne tak, ako to oni robili v predchádzajúcom volebnom období. Dokedy budete kryť Matoviča? Bojíte sa pomsty a síry, ktorú chrlí? Neprekážajú vám nákupy a postupy kryté rúškom „výnimočného stavu“ a bagatelizovanie všetkých prešľapov? Neprekáža vám, že pravdepodobne ani nečítal ústavu? Neprekáža vám, že vláda, parlament, koaličná zmluva, ba ani prezidentský úrad mu nič nehovoria a sú ďaleko za riadením krajiny cez Facebook? Neprekáža vám, že s vami vytiera podlahu? Že ste len figúrkami na jeho šachovnici chaosu? Kto z vás naberie odvahu a povie nahlas, že „kráľ je nahý“?

Na vašu nečinnosť doplatí nie jedna, ale tri generácie obyvateľov tejto krajiny. Lebo ak ste si nevšimli, kráľ je veľmi, ale veľmi nahý.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie