Denník N

Denne s covidom-19 zomiera 18 ľudí. Od soboty bude na týždeň obmedzené vychádzanie, na Orave a v Bardejove prísnejšie

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Od pondelka sa zatvárajú školy – okrem škôlok a prvého stupňa základnej školy. Epidemiológovia navrhovali ešte tvrdší lockdown. Obchody zostávajú otvorené.

Situácia na Slovensku je veľmi vážna. Preto prichádza obmedzenie vychádzania a zatvárajú sa aj školy s výnimkou prvého stupňa a materských škôl. „Je to posledný žolík, ktorého máme,“ povedal premiér.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) odôvodňuje rozhodnutie dátami o dramatickej situácii. Denne podľa neho zomrie v nemocniciach 18 ľudí, ktorí mali pozitívny test na koronavírus. A tento trend podľa neho bude rásť.

„Začíname vidieť prudký nárast pacientov v nemocniciach a aj zomrelých na toto ochorenie. Situácia je veľmi dramatická,“ povedal Krajčí. Pred týždňom bolo v nemocniciach 424 hospitalizovaných pacientov s potvrdeným covidom a teraz ich je 731. Vláda sa obáva kolapsu nemocníc.

Ak by sme nič neurobili, tak by sme 9. novembra mali v nemocniciach 3500 pacientov, odhadujú experti. Ide o hraničné počty pre naše nemocnice. Premiér a minister zdravotníctva dokonca povedali, že máme strmšiu krivku nárastu nových infikovaných ako v Česku.

Nové opatrenia

Zákaz vychádzania:

Na celom Slovensku bude obmedzené vychádzanie platiť od

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie