Denník N

Matovič v Tvrdošíne: Výsledok antigénového testu neznamená, že som negatívny, ale že teraz nie som infekčný

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Sám som podľahol pokušeniu, že sme úplne slobodní a nič nám nehrozí, hovorí premiér Matovič. Čo by robil, keby sa mohol vrátiť na koniec prvej vlny, a prečo je podľa neho naivné volať teraz zdravotníkov späť na Slovensko?

Premiér Igor Matovič v sobotu ráno prišiel do Tvrdošína, kde pomáha s administratívou na odbernom stanovisku. Predtým sa musel dať otestovať, a kým čakal na výsledok, odpovedal Denníku N na pár otázok.

S doterajším výsledkom plošného testovania na Orave a v Bardejove je spokojný. A aj keď kritizoval ľudí, ktorí spochybňovali presnosť antigénových testov, dnes už v zásade uznáva, že testy neodhalia všetkých pozitívnych. Vyzýva ľudí, aby aj s negatívnym testom boli opatrní – vysvetľuje, že antigénové testy odhalia infekčných. Nemusia odhaliť tých, ktorí sú už pozitívni, ale infekční ešte len budú.

V pilotnom testovaní na Orave a v Bardejove má prísť 180-tisíc ľudí, čo je menej ako polovica Bratislavy. Ako sa pripravíte na celoslovenské testovanie, budete to vedieť zvládnuť tak, aby ľudia nečakali hodiny v radoch?

Jediné kritické miesto, ktoré sa rysuje, je to, čo nemajú v rukách Ozbrojené sily Slovenskej republiky – zabezpečenie dostatočného množstva zdravotníckych pracovníkov. V ostatnom nevidím problém. Vojaci v priebehu piatich dní boli schopní túto operáciu zorganizovať a s malinkými pôrodnými bolesťami sa to rozbehlo. Osobne som chcel, aby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie