Denník N

Drogoval aj pred vlastnou mamou, zabili ho na ulici. Príbeh Camacha, veľkého boxerského talentu

Foto – TASR/AP
Foto – TASR/AP

S boxom nikdy neskončil, v ringu sa ako profesionál objavil ešte v päťdesiatke. Héctora Camacha, jedného z najlepších portorických boxerov v histórii, však o pár mesiacov zastrelili.

Počas svojej kariéry vyhral 79-krát, 6-krát remizoval a prehral iba tri razy, experti chválil obrovskú rýchlosť jeho rúk. „Keď som bol malý, vždy som hovoril, že chcem byť hrdinom,“ povedal.

Zaradil sa k najtalentovanejším boxerom na svete, podľa publicistu Carlosa Aceveda bol v ére medzi koncom Sugara Raya Leonarda a príchodom Roya Jonesa Jr. „najrýchlejším bojovníkom sveta“.

„Načasovanie, rýchlosť, koordinácia, obrana, reflexy, rovnováha a úder: Camacho mal všetko, dokedy sláva nezničila jeho talent,“ dodal. „Dlhé noci plné osláv, promo hádky, neaktivita a drogy ho okradli o jeho fyzické dary ešte skôr, ako nastal jeho krutý koniec.“

Napriek tomu, že Camacho získal opasky v rôznych váhových kategóriách a zaradili ho aj do medzinárodnej boxerskej siene slávy, jeho kariéra mala nádych sklamania. Keď bol v osemdesiatych rokoch na vrchole,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ring

Príbehy najvýznamnejších boxerov histórie.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie