Denník N

Vysvetlenie Kollárovej jazdy počas lockdownu budú žiadať Šipoš z OĽaNO aj Ďuriš Nicholsonová

Miroslava Fabušová a Boris Kollár. Foto - Facebook M. F., Denník N/Peter Kováč
Miroslava Fabušová a Boris Kollár. Foto – Facebook M. F., Denník N/Peter Kováč

Boris Kollár je stále vo vážnom stave a čaká ho operácia. Koaliční kolegovia mu želajú skoré vyzdravenie, potom preňho majú otázky.

Sobotňajšia jazda predsedu parlamentu Borisa Kollára služobnou limuzínou, ktorá skončila vážnou dopravnou nehodou, vyvoláva v koalícii len málo otázok. Kollár sa v aute viezol s vodičom, ochrankárom a aj s bývalou miss Miroslavou Fabušovou. On a Fabušová skončili so zraneniami v nemocnici.

Kollár, ktorý má politickú kariéru postavenú aj na odsudzovaní papalášizmu, sa v služobnej limuzíne viezol po Bratislave už v čase čiastočného zákazu vychádzania a viezol v nej aj ďalšiu osobu. V sobotu začali platiť sprísnené opatrenia a z domu mohli vyjsť len ľudia, ktorí idú do práce, na nákup do najbližších potravín, venčiť psov či na prechádzku do prírody. Nateraz nevieme, kam sa Kollár s Fabušovou viezli.

Za porušenie zákazu vychádzania hrozí pokuta až do 1650 eur. Kollár by napríklad vedel svoju cestu zdôvodniť výkonom povolania, otázne je, ako vysvetlí prítomnosť Fabušovej.

V Česku pre porušenie protipandemických opatrení končí minister zdravotníctva Roman Prymula. Navštívil totiž reštauráciu v čase, keď mala byť zavretá, a po ulici chodil bez rúška.

Predseda parlamentu Kollár leží v nemocnici so zlomeným krčným stavcom a vzhľadom na svoj zdravotný stav s médiami nekomunikuje. Jeho hovorkyňa Michaela Jurcová Denníku N len odpísala, že „na prevoz ohľadne pani Fabušovej už odpovedalo ministerstvo vnútra“.

Pčolinský: Kollár sa logicky pohybuje

Ministerstvo pritom len odpovedalo, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie