Denník N

Genocída rozumu pri pôrode

Ako rozoznáte právnika, ktorému sa nedá dôverovať? Oháňa sa škodlivými medicínskymi bludmi.

Zdravotníci v Košiciach hodiny presviedčali prvorodičku, že testovaním na covid a trvaním na použití rúška nepáchajú fašizmus, ale ochranu zdravia. Dlho sa im nedarilo aj preto, že 19-ročnú ženu proti nim cez telefón okrem jej mamy huckala aj miestna advokátka známa šírením bludov.

Kým my sa pohoršujeme nad tým, ako niekto môže počas pandémie takto ohrozovať seba, zdravotníkov, iných pacientov a navyše ešte aj nenarodené dieťa, dezinfoscéna oslavuje svoje hrdinky.

Aby bolo jasné, že prostoduchosť nepozná hraníc, istý Andrej Danko takmer súbežne rozposlal do médií stanovisko, v ktorom sa pýtal, čo sa deje so vzorkami odobranými počas plošného testovania. Tvrdil, že ho zaujíma ochrana životného prostredia. Lenže vzhľadom na jeho predchádzajúce vyjadrenia je jasné, že má starosť najmä o svoju jedinečnú DNA.

Nad podobnými prejavmi hystérie z pandémie sa môžeme pohoršovať, prípadne smiať. Pri Dankovi to druhé pomôže viac. No čo s advokátkou, ktorá svoj odboj proti opatreniam štátu vedie pod heslom, že ide o „genocídnu politiku“? A 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Koronavírus

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie