Denník N

Každý robí z domu

Autor je dramatik

Môj kamarát psychiater mi hovorí, že by som mal konečne napísať komédiu. Tak ja neviem. Myslel som, že väčšinou píšem komédie, hovorím. Tak asi chodím na tú menšinu, povie. Práve skúšam v divadle hru Eva robí z domu, hovorím a on, že či to je komédia, a ja, že je, ale čierna. Čierna? Zasmeješ sa, no do smiechu ti nebude. Tak ja neviem, to sa dá? Dá, odpoviem.

To je, ako keď ťa pred rokmi v ambulancii naháňal pacient okolo stola a ty si ho zdržiaval vtipmi, aby sestrička z chodby stihla zavolať policajnú hliadku. Ty si sa určite nebavil, pokračujem, lebo ten, koho naháňajú s valaškou, sa zvyčajne nebaví, no všetci, čo to vidia, hej. A príde im to smiešne, aj keď to je vlastne do plaču. To je čierny humor.

Ale on nemal valašku, povie. Viem, poviem ja, ale vylepší to príbeh. A tá tvoja Eva ozaj robí z domu, poznáš ju? Nepoznám, hovorím, ale poznám pár Ján, Línd, Petier, Nadí, Márt a Soní, ktoré robia z vlastnej obývačky, lebo ich firmy cez prvú vlnu zistili, že sa to dá, a cez druhú rýchlo predali kancelárie a nútia ich robiť z domu, nech si kúria a svietia za svoje.

To by som mohol ordinovať z obývačky aj ja, hovorí kamarát psychiater,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie