Denník N

Kto je Hunter Biden a ako môže rozhodnúť americké voľby

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Hunter Biden mal byť skorumpovaný na Ukrajine a v Číne a dokazovať to majú emaily získané z jeho notebooku, ktorý si odložil do servisu. Americké médiá, ministerstvo financií, tajné služby a Bidenova kampaň to však jednohlasne opisujú ako komplot ruského tajného agenta z Ukrajiny a osobného advokáta Donalda Trumpa.

Keď Donald Trump minulý rok čelil impeachmentu, jedna z jeho obrán bola aj tá, že sa máme pozrieť na to, čo robil Biden na Ukrajine. Vtedy ešte nebolo jasné, prečo si vybral ako stredobod svojho protiútoku práve bývalého viceprezidenta Joea Bidena, pretože okrem iného oveľa väčšie šance mal Bernie Sanders, no postupne došlo na slová Trumpových poradcov.

Joe Biden je aktuálne favoritom na výhru v budúcotýždňových voľbách, a preto sa Trump stále snaží nájsť cestu, ako ho zdiskreditovať.

Konzervatívny New York Post nedávno zverejnil email, ktorý prezentoval ako „dymiacu pištoľ“, teda kľúčové svedectvo v údajnej skorumpovanosti Trumpovho vyzývateľa.

Email sa týkal komunikácie Huntera Bidena, druhého syna Joea Bidena, ktorý v roku 2015 údajne predstavil zástupcu súkromnej ukrajinskej energetickej firmy Burisma Vadyma Požarského svojmu otcovi, teda vtedajšiemu viceprezidentovi a poradcovi Baracka Obamu pre americko-ukrajinské vzťahy.

Článok New York Postu však vyvolávala viac

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americké voľby 2020

Donald Trump

Joe Biden

Svet

Teraz najčítanejšie