Denník N

Trinásť nových tipov, čo pozerať na Netflixe, HBO a v iných online službách koncom októbra

AMAZON PRIME VIDEO

Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan

„Džendobry! Jaksemaš?“

Spomínate si na vskutku prorockú scénu z prvého dobrodružstva Borata pred viac ako štrnástimi rokmi, kde kazašský reportér pri návšteve New Yorku vyprázdňuje svoje črevá pred budovou Trump Tower na manhattanskej ulici? Teraz je Sacha Baron Cohen ako Borat späť. Vracia sa z kazašského gulagu, kam ho doma uvrhli za trest, že zosmiešnil Kazachstan pred celou planétou. Úrady ho poverili novou misou v USA a Borat zisťuje, ako veľmi sa za ten čas Amerika zmenila.

Toto nie je krajina Georgea Busha mladšieho z roku 2006, keď nejestvoval YouTube ani smartfóny a keď viera v konšpiračné teórie znamenala spoločenské znemožnenie. Toto je Amerika z roku 2020, v ktorej vládne Donald Trump, internetu kraľujú hoaxy a extrém sa posunul hlboko do normálu. Spojené štáty zhrubli, vydali sa fúzatému Kazachovi naproti.

Britského komika to stavia pred ťažkú úlohu. Čakáme, že bude opäť excesívne zábavný, šokujúco podvratný aj spoločensky kriticky. Musí pritom vymýšľať stále nové prestrojenia, pretože tvár Borata je notoricky známa. Druhý diel nie je taká bomba ako prvý. Neposúva hranice politickej korektnosti a snaží sa páliť do oboch strán barikády rozdelenej Ameriky. Celé to najviac pripomína pásmo skečov Cohenovej poslednej šou menom Who Is America?

Prezradíme, kto bol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra v karanténe

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie